Simon Ø Simonsen

Simon Ø Simonsen Folketingskandidat i Randers Nord

Gammeldags politik

29. marts 2018

I sagen med den russiske eksspion og hans datter, der blev forgiftet af nervegiften Novichok i England, synes det at være overvejende sandsynligt, at nervegiften stammer fra Sovjettiden.

Men derfra og så til at påstå at Putin skulle forårsage så meget postyr for at eliminere en ældre, for længst ikke mere aktiv spion, virker noget tyndt. Der er i hvert fald intet direkte bevis for det.

Mere sandsynligt er nok, at det viser, at Rusland ikke har styr på diverse efterladenskaber efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991.

Det er måske ikke så underligt. Rusland er trods alt verdens største land og de små mængder af denne uhyre effektive nervegas kan have været gemt mange steder, ligesom Rusland nok heller ikke har styr på alle sine mere eller mindre lydige undersåtter i dette mægtige rige.

Det finder vi formentligt aldrig ud af nu hvor en række lande tilbagesender russiske diplomater i stor stil og spiller fornærmet.

Ren gammeldags koldkrigspolitik.

Bedre havde været om Theresa May havde taget telefonen og ringet til Putin og udbedt sig en forklaring. Putin, der vist taler et udmærket engelsk såvel som tysk, har sikkert allerede en anelse om sammenhængen, men den løsning har Theresa May nu afskåret os fra.

Måske har hun brug for en sag som kan forene englænderne, nu da de er så splittede i Brexit.

Den vestlige verden har trukket koldkrigskortet, hvilket ikke just er befordrende for fremtidigt samarbejde og forståelse.

Nå, men hvis damen ikke vil, så burde Putin jo ringe til Therese May. Det håber jeg han gør.

Der er ingen anden udvej, end at de sammen må finde ud af hvad der skete, -  og sørge for at en sådan frygtelig og meningsløs hændelse ikke sker igen.


Simon Ødegaard Simonsen, kandidat til folketinget (V)

Vester Boulevard 17

8920 Randers NV