Simon Ø Simonsen

Simon Ø Simonsen politiker

Hvem skal nu betale

5. maj 2020

Hvem skal nu betale?

Regeringens påbud om Corona nedlukning af samfundet har fået fatale konsekvenser for en række virksomheder, der pludselig taber omsætning, må nedjustere og fyre medarbejdere.

For at understøtte de ramte brancher har statsministeren og et samlet folketing flået låget af statskassen og iværksat massive hjælpeprogrammer. 

Selv om statskassen ved denne regerings start var ret velpolstret, ses allerede nu bunden.

Dermed er vi i færd med en voldsom gældsætning af landet, som får Anker Jørgensens gæld tilbage i 70erne til at blegne, selv om det efterfølgende tog mange år med kartoffelkure m.m. at genoprette landet.

Man må håbe at samfundet snart bliver lempet i gang på en sikker måde, -men det bliver aldrig som det var.

En række virksomheder har måttet dreje nøglen om og vi har nu den største arbejdsløshed i mands minde.

Igen er det bevist, at det er jobsikkert at være offentligt ansat. Her er der ingen fyringer, -tværtimod.

Allerede nu kan man på Christiansborg høre, at man er begyndt at nynne Holger ”Fællessanger” Hansens melodi, ”Hvem skal nu betale”.

En gammel ørehænger fra 1954 med det evige spørgsmål, hvem skal have regningen?

Venstrefløjen kikker med våde øjne mod øget beskatning af erhvervslivet og flere (punkt)afgifter. Banker, advokater og revisorer, der har været blandet ind i ulovlige udbytte- og skatteunddragelser, er oplagte mål.

Færre virksomheder, færre i arbejde og mindre omsætning I samfundet betyder i sig selv færre indtægter for staten.

Højere skatter og afgifter vil for eksportvirksomhederne betyde yderligere problemer med konkurrenceevnen, som i forvejen er udfordret. 

De grønne vil have afgifter på både flybrændstof og fuelolie til skibsfarten. En sympatisk tanke, som burde være indført for år tilbage, men det får jo nok ikke flyene på vingerne igen.

Længe har det været problematisk, at man kan flyve til London for sølle 59 kr, samtidig med at man betaler 600 kr for at parkere bilen i lufthavnen.

Det burde jo være omvendt, -at klimasynderen betaler?

Måske skal flyene slet ikke på vingerne igen. Kroferie, sommerhus, campering eller cykelferie i Danmark er en god løsning.

Vi behøver strengt taget heller ikke importere de halvfarlige og halvgiftige produkter fra Asien, når nu vi kan producere bedre selv.

Statens indtægter er i lodret fald, samtidigt med at statens udgifter eksploderer. En uheldig retning.

Sikkert er det, at det igen bliver dyrere at være dansker, -måske ender regningen i børneværelset.

Simon Simonsen, politiker

V. Boulevard 17

8920 Randers