Simon Ø Simonsen

Simon Ø Simonsen Folketingskandidat i Randers Nord

Ny østlig forbindelse over Randers fjord.

10. marts 2019

Intet andet sted uden for Storkøbenhavn er der et mere oplagt sted at investere i infrastruktur end i en ny østlig forbindelse over Randers fjord.  

Så kontant lyder meldingen fra det københavnske analyseinstitut Kraka, der har analyseret 70 af de største projekter indenfor infrastruktur, der for tiden er i spil om bevilling, nogle er sat i gang, andre ikke.  Øst forbindelsen hører desværre til sidstnævnte

Øst forbindelsen, også benævnt Tjærby linjen, er nu ellers i fint selskab med bl.a. Femern forbindelsen, ny Lillebælts bro, ny bro over Limfjorden, Kattegatforbindelsen og massive investeringer i tognettet.

Uanset det fine selskab er øst forbindelsen det projekt, der giver den største samfundsrente, når man medregner alle faktorer. Samtidigt også det mindste projekt i kroner og ører.

Med andre ord er øst forbindelsen det projekt, som det bedst kan betale sig for staten at investere i.

Det har vi andre nu nok vidst i rigtig mange år, men det er trods alt særdeles nyt, at selv et københavnsk analyseinstitut har fået øje på, hvor vigtig en østlig forbindelse er for Randers og klyngen af småbyer.

Så kunne man spørge, hvorfor i himlens navn sætter man så ikke bare projektet i gang?

Et oplagt projekt der ville binde kommunen og de mindre byer sammen på tværs af fjorden, betyde øget fremkommelighed, større bosætning, vækst og dermed bedre skattegrundlag for stat og kommune.

Svaret er ganske enkelt: Fordi der er for få lokalt bosiddende østjyder i Folketinget og fordi der er for mange gæstepolitikere i Østjylland, - såmænd mest koncentreret i de 21 dage før et valg.

Hvis der var flere valgte østjyder, ville de have en større stemme i folketinget. Dermed formentligt være afgørende i bestræbelserne på at få placeret øst forbindelsen i den nye infrastrukturplan, - der er på trapperne.  

Husk lige det når der engang skal sættes et kryds.

Simon Ø. Simonsen

Vester Boulevard 17

8920 Randers