Simon Ø Simonsen

Simon Ø Simonsen Folketingskandidat i Randers Nord

Politiet kommer!

24. november 2018

Da Mette Frederiksen (S) sidst sad i regering, blev over halvdelen af landets landbetjentstillinger nedlagt og med det forsvandt synligheden lokalt.

I dag ser man næsten kun politiet ved fodboldkampe, ved overvågning af trusseludsatte kendte personer, ved jødiske institutioner eller som transportører af varetægtsfanger mellem domhusene.

Derfor er det nu glædeligt, at regeringen øger synligheden i gadebilledet ved at flere betjente afsættes til en øget indsats mod butikstyveri og hæleri.

I forvejen er der allerede 600 ekstra betjente under uddannelse.

Politiet udruller nu en ny digital anmeldelsesplatform, der gør det nemmere for butiksejere at anmelde tyveri. Formålet er at få korrekte tal for kriminalitet.

Det har vi formentligt ikke har i dag, hvor en del tyverier ikke bliver anmeldt til politiet, grundet at anmelderen ser det som nytteløst.

En øget indsats for at pågribe tyve er nødvendig.

Så må man håbe at domstolene vil følge op med en hårdere linje og sende udenlandske tyve ud af landet, hvis det kan lade sig gøre og danske af slagsen i fængsel.

Hurtigere domfældelse, fordobling af bøder, modregning i løn og ejendom, øget brug af butiksovervågning, erstatning fra de kriminelle til butiksejerne og evt. hjemsendelse er vejen frem.  

Simon Ødegaard Simonsen, (V) folketingskandidat Østjyllands Storkreds

Vester Boulevard 17

8920 Randers NV